zondag 15 mei 2011

Zoveel reacties! Bedankt!

Beide afleveringen zijn op tv geweest. Wij zijn er blij mee. Natuurlijk missen we wel stukjes, maar we wisten dat dat zou gebeuren. Het programma duurt 25 minuten en ze filmen uren. Dus ja, dan weet je dat er mooie stukken niet in komen. Maar wij moeten wel een compliment geven aan de redacteuren en iedereen die er aan gewerkt heeft bij de EO. Want ze hebben er echt iets moois van gemaakt. We zijn blij met deze documenten. Hoewel (en dat horen wij ook in veel reacties die wij krijgen) het maar een gedeelte is van wat er allemaal is gebeurd. De hoofdlijn, laten we zeggen. Mensen die heel dicht bij ons staan, familie, vrienden, buren, mensen uit de kerk, die weten en zeggen ook, er is nog zo veel meer gebeurd.

Henk heeft reacties gekregen van mensen die ooit met hem op reis zijn geweest. Hij is lange tijd reisleider geweest. Ik heb reacties gekregen van oudleerlingen van de havo of medestudenten van de Pabo. Maar ook van ouders van leerlingen die ik ooit les heb gegeven. Het doet ons goed.

En dan natuurlijk nog alle reacties op straat, op school, in de supermarkt of waar dan ook. Wij weten lang niet altijd wie het zijn. We hebben het idee dat heel Nederland de uitzending heeft gezien... 
Het is voor Henk en mij niet te doen om alle reacties persoonlijk te beantwoorden. Dus maar even zo, BEDANKT!

Afgelopen week gingen mijn gedachten weer even terug. Ergens vorig jaar, september, werden wij gebeld door de EO. Ene Myriam. Of zij een keer langs mocht komen, praten over een tv programma. Ik overlegde met Henk en samen vonden wij wel, dat ze een keer langs mocht komen. Dus 15 september waren wij in gesprek met Myriam. Wij hebben haar eerst een uur ondervraagd. Wat ze wilde? En waarom ze ons wilde voor het programma, De Verandering? Myriam ging naar huis en wij hadden een week of twee tijd nodig om na te denken of we dit wilden en waarom we dit zouden moeten doen. Uiteindelijk hebben we het dus gedaan. En daar zijn wij nog steeds blij mee. Want er zijn mensen geraakt door het programma, gelovige en ongelovige mensen en dat is de reden geweest waarom wij mee wilden doen in het programma, De Verandering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten